top of page

πως φτιάχνουμε τον παστουρμά?

  • Εικόνα συγγραφέα: Μιράν
    Μιράν
  • 29 Μαΐ
  • διαβάστηκε 1 λεπτά

....σιγά μην σας πούμε!!!!

παστουρμάς Μιράν

Ο Παστουρμάς Μιράν φτιάχνεται με την μυστική συνταγή του παππού Μιράν, εδώ και 100 χρόνια,και αυτή μαζί με την επιλογή ποιοτικού κρέατος, κάνει τον παστουρμά Μιράν τον καλύτερο! Οπότε δεν θα σας πούμε το μυστικό μας, αλλά θα σας περιγράψουμε την διαδικασία!!!



Κατά κύριο λόγο ο παστουρμάς φτιάχνεται από μοσχαρίσιο κρέας, μπορεί όμως να φτιαχτεί και από άλλα είδη κρέατος όπως, αρνί, καμήλα, χοίρο, κατσίκα, ή βούβαλου. Πιο διαλεχτός θεωρείται ο παστουρμάς από κρέας πλευρών καμήλας.

Το κρέας αφυδατώνεται και ψήνεται με χοντρό αλάτι υπό πίεση (συνήθως ανάμεσα σε δύο ξύλα που συσφίγγονται προοδευτικά όλο και πιο σφιχτά καθώς φεύγει όλη η υγρασία του κρέατος), ενώ στο τελευταίο στάδιο το παστωμένο κρέας καλύπτεται εξωτερικά με ένα στρώμα από τσιμένι και στεγνώνει κρεμασμένο στον αέρα, στον ήλιο, για 12-15 περίπου ημέρες, λαμβάνοντας ένα σκούρο κόκκινο χρώμα.




Commentaires


bottom of page